VRIJWILLIGER BIJ DE BRANDWEER


gepubliceerd op 4/03/20

WORD VRIJWILLIGER BIJ DE BRANDWEER

JE BENT MEER BRANDWEER DAN JE DENKT.

Een hart voor hulpverlening? Dan ben je misschien wel meer brandweer dan je denkt en is een job in bijberoep bij de brandweer wel iets voor jou.
Want Brandweer Westhoek zoekt jou!
Geen uitzonderlijke helden of bovenmenselijke sporters, maar wel gemotiveerde mensen die graag helpen waar ze kunnen. In een team dat voor elkaar door het vuur gaat. Vooraleer je kandidaat te stellen als brandweervrijwilliger, moet je eerst het federaal geschiktheidsattest (FGA) behalen.
In West-Vlaanderen organiseert brandweerschool WOBRA uit Zedelgem deze proeven, die volgende omvatten: • cognitieve proef: peiling naar je algemene en parate kennis • handvaardigheids- en fysieke proef: indien geslaagd voor de cognitieve proef Infosessies
Om meer te weten komen over de aanwervingsvoorwaarden, de procedures en de brandweeropleiding worden er zes zonale infoavonden georganiseerd: • Dinsdag 7 april 2020 om 19u30 in brandweerpost Poperinge (Doornstraat 45 - 8970 Poperinge)
• Dinsdag 14 april 2020 om 19u30 in brandweerpost Houthulst (Kouterstraat 26 - 8650 Houthulst) • Dinsdag 21 april 2020 om 19u30 in brandweerpost Koksijde (Zeelaan 37 - 8670 Koksijde)
• Dinsdag 2 juni 2020 om 19u30 in brandweerpost Ieper (Minneplein 1A - 8900 Ieper)
• Dinsdag 9 juni 2020 om 19u30 in brandweerpost Diksmuide (Heernisse 4 - 8600 Diksmuide)
• Dinsdag 16 juni 2020 om 19u30 in brandweerpost Veurne (Nijverheidsstraat 6, 8630 Veurne)
Deze infosessies staan open voor alle geïnteresseerden uit de steden en gemeenten van de Westhoek. Oefendagen Federale GeschiktheidsAttest De West-Vlaamse brandweer organiseert enkele oefensessies ter voorbereiding van het behalen van het Federale GeschiktheidsAttest. (FGA) Tijdens deze oefenmomenten staan verschillende begeleiders paraat om jou te helpen inzicht te verwerven over de handvaardigheids- en fysieke proeven die je zal moeten afleggen in functie van het behalen van het FGA. Behalve praktische info, zal er ook gefocust worden op de praktische uitvoering. Op deze manier willen we jouw slaagkans verhogen. Tot slot wordt er ook nog uitleg gegeven bij de verschillende facetten van de job van een brandweerman. Uiteraard zal je tijdens deze oefenmomenten zelf ook vragen kunnen stellen. Wens je een infosessie of een oefendag bij te wonen? Registreer je nu op jobs.brandweerwesthoek.be.

terug naar alle nieuws