FEDERALE MAATREGELEN COVID-19 oktober 2020


gepubliceerd op 9/10/20

We stellen in onze regio een sterk stijgend aantal COVID 19-besmettingen vast.

Het valt op dat de besmettingen zich voordoen in alle leeftijdscategorieën, dus zowel bij kinderen en jongeren, als bij de volwassenen en ook bij de 65+. Bovendien komen de besmettingen verspreid voor over het volledige land.

Daarom is het van belang dat iedereen zich schaart achter de nieuwe federale maatregelen en doen wij een warme oproep naar onze inwoners om die federale maatregelen dus maximaal na te leven:

De nauwe contacten worden per persoon beperkt tot 3 per maand. Het gaat om mensen bij wie je de anderhalve meter afstand niet hoeft te respecteren. Het blijft wel aangeraden om op te letten bij contacten met bijvoorbeeld ouderen.

Voor privébijeenkomsten bij je thuis mag je maximaal 4 mensen uitnodigen bovenop je eigen gezin.

Niet-georganiseerd samenkomen in de buitenlucht mag nog maximaal met 4 personen, uitgezonderd voor gezinsleden die met meer zijn en onder hetzelfde dak wonen.

Meerdere dagen per week thuiswerken wordt nog steeds aangemoedigd.

Algemene regel m.b.t.  mondmaskers: zorg dat je altijd je mondmasker bij hebt als je buiten gaat en draag altijd je mondmasker als de afstand niet bewaard kan worden!

Handen wassen met zeep

Bij ziekte thuis blijven en direct dokter contacteren

Federale maatregelen Covid-19 Okt 20 (32.5 kB)

Raak jij of één van je huisgenoten toch besmet? Heb je vragen over de maatregelen, reizen, quarantaine en isolatie?

Alle informatie vind je terug op https://www.wablieft.be/nl/corona-in-eenvoudige-taal.

Met volgehouden inspanningen kunnen we er samen voor zorgen dat het nemen van extra lokale maatregelen niet nodig wordt.

terug naar alle nieuws