Voorstelling

Sandy Evrard, smaller 2Welkom op de website van de stad Mesen. Bent u een inwoner van Mesen? Hier vindt u een heel wat informatie over de stedelijke diensten en kunt u vragen stellen en informatie verkrijgen via het meldingsformulier. Bent u op zoek naar toeristische informatie? Bekijk het toeristische luik van de site en ontdek wat Mesen de bezoeker te bieden heeft. Bent u een toevallige bezoeker? Laat deze site uw interesse opwekken voor een bezoek aan ons stadje, gelegen tussen de West-Vlaamse bergen en op de taalgrens.

Mesen is 358 ha groot en heeft 24 straten. De stad telt op 01.01.2010 951 inwoners. Mesen ligt in het zuiden van de Westhoek en is slechts 6 kilometer verwijderd van de Franse grens. In overeenstemming met de taalwetgeving van 1963 en 1966 is Mesen een faciliteitengemeente. Mesen is een Vlaamse gemeente met faciliteiten voor Franstalige inwoners.

Wereldoorlog I had en heeft een grote impact op onze gemeente, tot op de dag van vandaag. Jaarlijks verwelkomen we duizenden "battlefield" toeristen. Het stadsbestuur levert grote inspanningen om de verschrikkelijke offers van de vele soldaten met grote eerbied te herdenken. Daarnaast wil Mesen als echte vredesstad de "nooit meer oorlog" gedachte levend houden en helpen verspreiden.   

Mesen is sinds 1975 verzusterd met de Nieuw-Zeelandse gemeente Featherston (South Wairarapa District). Tijdens de Eerste Wereldoorlog bevond zich in Featherston een militair oefenkamp waar 8.000 Nieuw-Zeelandse soldaten zich voorbereidden op de "Grooten Oorlog".  

Bedankt voor uw interesse en veel surfplezier. 

Burgemeester Mesen

Sandy Evrard

Foto Di Mackey