Inschrijven sociale woning

Sociale woning ? Vanaf nu online inschrijven hiervoor

Inschrijven voor een sociale woning. Dat moet voortaan online. Je start jouw dossier volledig zelf op, digitaal en veilig. Registreer je via Itsme of via je eID op www.vlaanderen.be/sociaalhuren.

Woonmaatschappij Ons Onderdak bekijkt vervolgens of je aan de voorwaarden voldoet. Is dat in orde en hebben we alle informatie, dan ben je officieel ingeschreven als kandidaat-huurder.

HEB JE RECHT OP EEN SOCIALE WONING ?

Niet iedereen kan een sociale woning huren. Er zijn een aantal voorwaarden:

  • Je mag niet teveel verdienen
  • Je mag niet teveel geld hebben op jouw rekening
  • Je mag geen eigendom hebben
  • Je moet geldig in België verblijven
  • Je moet meerderjarig zijn.

Op deze voorwaarden zijn er uitzonderingen. Op www.onsonderdak.be vind je alle informatie. Voor meer uitleg kan je ook terecht bij Ons Onderdak.

INGESCHREVEN ?

Je dossier bekijken en aanpassen

Je vindt jouw dossier als je aanmeldt op www.vlaanderen.be/sociaalhuren. Je kan je dossier bekijken, documenten toevoegen en aanpassen.

Wanneer krijg je een woning ?

In jouw dossier vind je ook jouw plaats op de wachtlijst om een sociale woning te huren. Dat is een indicatie van wanneer je aan de beurt bent. Ons Onderdak informeert je wanneer er een huurwoning voor je vrij is.

Vragen over je inschrijving ?

Ons Onderdak volgt alles mee op. Zij keurt jouw uitzonderingen goed, kan aanpassingen maken en je kan er terecht met al je vragen.

HULP NODIG ?

Voel je je onzeker om jezelf online in te schrijven en/of beschik je over geen internet ? Maak dan een afspraak bij Ons Onderdak (057/219.220 en info@onsonderdak.be). Wij helpen je graag verder.