Mijn verbouwpremie

VLAAMSE RENOVATIEPREMIE EN FLUVIUS WORDEN NU ‘MIJN VERBOUWPREMIE’

Vanaf 1/10/2022 kunnen particulieren en bedrijven via één online loket een premie aanvragen voor renovatie én energiebesparende investeringen. Die eengemaakte premie geldt voor woningen, appartementen en alle andere gebouwen in het Vlaamse Gewest.

Er zijn verschillende categorieën van werken die in aanmerking komen voor Mijn VerbouwPremie:

Belangrijk is dat woonkwaliteit en energie-efficiëntie gecombineerd worden. Een woning renoveren met premies zonder aandacht te besteden aan bijv. isolatie zal dus niet langer mogelijk zijn.

Mijn VerbouwPremie kan aangevraagd worden voor de woning die of het appartement dat u op de aanvraagdatum zelf als hoofdverblijfplaats bewoont en waarvan u eigenaar bent.

Wie investeert in een gebouw waar hij of zij geen eigenaar van is of waar hij of zij niet woont, komt enkel in aanmerking voor de premies voor energie-efficiënte investeringen.

Mijn VerbouwPremie dient vanaf 01/10/2022 online aangevraagd worden via: www.mijnverbouwpremie.be

Volgende documenten moeten verplicht toegevoegd worden bij uw aanvraag:

  • Facturen
  • Attesten aannemers
  • Foto’s
  • EAN-code (die vindt u terug op uw energiefactuur)

De aanvraag kan enkel digitaal aan de hand van uw eID met kaartlezer of itsme. Het is dus niet mogelijk om de aanvraag in te dienen in naam van iemand anders. Na aanvraag kan u de stand van zaken opvolgen via het online loket.

 

Meer info:

www.mijnverbouwpremie.be

T 056 527 271