Stopgezet - Overkoepelende renovatiepremie

De renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen en verschillende energiepremies van Fluvius integreren in Mijn VerbouwPremie. Naar aanleiding van deze integratie komt er een aanvraagstop voor de huidige renovatiepremie en de energiepremies. Nieuwe aanvragen voor de renovatiepremie zijn niet meer mogelijk vanaf 1 juli 2022.

Hebt u al investeringen gedaan én nog geen renovatiepremie aangevraagd? Bekijk de voorwaarden van Mijn VerbouwPremie om te zien of u in aanmerking komt.

Voorwaarden

Ten laatste op 30 juni 2022 kon u een renovatiepremie aanvragen als bewoner of als verhuurder. Voorwaarden en procedure vindt u op Vlaanderen.be.

Overgang naar Mijn VerbouwPremie

Vanaf 1 juli 2022 zijn de renovatiepremie en de meeste energiepremies van Fluvius samengevoegd in ‘Mijn VerbouwPremie’. In aanloop naar de lancering van Mijn VerbouwPremie op 1 oktober 2022 is het niet langer mogelijk om een aanvraag voor de renovatiepremie in te dienen van 1 juli tot en met 30 september 2022. Afhankelijk van de datum van uw eerste aanvraag is het misschien niet langer mogelijk om nog een tweede aanvraag in te dienen voor de renovatiepremie voor andere werken aan uw woning. U kunt voor die werken wel Mijn VerbouwPremie aanvragen vanaf 1 oktober 2022 als u aan alle voorwaarden voldoet.